Maandelijkse Archieven: September 2024

  1. Nieuwe Regels voor Belgische Webshops: Minimaal Twee Bezorgopties Verplicht vanaf 21 September

    Vanaf 21 september 2024 worden Belgische webshops wettelijk verplicht om minimaal twee verschillende bezorgopties aan te bieden voor bestellingen binnen België. Deze nieuwe regelgeving is ingevoerd om meer duurzame en milieuvriendelijke leveringen te stimuleren in de toekomst. Door deze maatregel hoopt de regering de impact van de exponentiële groei van e-commerce, vooral op het milieu en de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden, te beperken.

    Waarom deze Verandering?

    Het Belgische advocatenkantoor Sirius Legal legt uit dat de nieuwe regelgeving een reactie is op de explosieve groei van e-commerce in het afgelopen decennium. Door de toename in online bestellingen is er meer verkeer en CO2-uitstoot door voertuigen die pakketten bezorgen. Dit zorgt voor een negatieve impact op de luchtkwaliteit in steden. Met de verplichting voor webshops om meerdere bezorgopties aan te bieden, wil de Belgische regering consumenten aansporen om te kiezen voor duurzamere alternatieven,

    Lees meer »
  2. Brievenbuspakje kwijt of niet bezorgd? Wat nu?

    Het komt helaas weleens voor: je hebt een bestelling gedaan en vol verwachting kijk je uit naar de bezorging, maar je brievenbuspakketje komt maar niet aan. Ondanks de inzet van pakketbezorgers kan er altijd iets misgaan. Wat moet je doen als jouw pakketje niet bezorgd wordt? Hier zetten we de belangrijkste stappen voor je op een rij.

    het brievenbuspakketje is niet bezorgd en klant vindt een papiertje pakketje gemist en weet niet waar het brievenbuspakket is gebleven.

    Bij wie moet je zijn als je brievenbuspakket kwijt is?

    Veel consumenten zijn vaak niet zeker bij wie ze terecht kunnen als hun brievenbuspakketje zoek is. Is het de taak van het postbedrijf om dit uit te zoeken, of is de webshop verantwoordelijk? Het antwoord is duidelijk: de verantwoordelijkheid ligt bij de webshop.

    Wanneer je een product bestelt, is het

    Lees meer »
  3. Pakjesbrievenbus aan huis: Duurzamer dan een pakketkluis op een afhaalpunt?

    De wereld van de postmarkt is aan het veranderen. Waar de vraag naar traditionele brievenpost krimpt, zien we juist een explosieve groei in de pakketmarkt. Steeds meer mensen bestellen online, en daarmee stijgt de vraag naar efficiënte en duurzame oplossingen voor het ontvangen van pakketten. Veel consumenten denken dat afhaalpunten altijd duurzamer zijn dan thuisbezorging. Maar is dat wel zo? En welke rol speelt de pakjesbrievenbus aan huis hierin?

    Pakjesbrievenbus van Logixbox voor duurzame en gemakkelijke pakketbezorging aan huis sinds 2011.

    De opkomst van de pakjesbrievenbus

    Een belangrijke ontwikkeling in de pakketmarkt is de introductie van de pakjesbrievenbus aan huis. Sinds 2011 heeft Logixbox een breed assortiment aan oplossingen ontwikkeld die inspelen op deze groeiende behoefte.

    Lees meer »
  4. Retourbox voor Medicijnen

    Efficiënt en Veilig Retourneren van Medicijnafval in de Zorgsector

    Het beheren van medicijnafval is een cruciaal aspect binnen de zorgsector, zowel in instellingen als thuis. Het correct afvoeren van overgebleven medicijnen draagt bij aan de bescherming van het milieu en de veiligheid van patiënten en medewerkers. Met de introductie van een speciaal ontworpen

    Lees meer »